Palatul de vară Brukenthal

Fosta reşedinţa de vară a baronului Samuel von Brukenthal, una dintre cele mai fascinante şi influente personalităţi transilvănene, a fost construită între anii 1780 şi 1785, reprezentând astăzi cel mai important monument al oraşului Avrig.

Palatul de vară Brukenthal a fost construit după modelul Palatului Schonbrunn din Viena, la sfârşitul secolului al XVIII-lea de către guvernatorul Transilvaniei, baronul Brukenthal, fiind la un moment dat numit „Edenul din Transilvania”, împreună cu parcul amenajat care se întinde pe câteva zeci de hectare şi care conţine mai multe grădini.

Impresionantul palat deţine un frumos parc care este organizat în terase lungi ce coboară spre lunca Oltului. Parcul baroc este unic în România, atât prin dimensiunile sale, cât şi prin cei peste 200 de ani vechime.

Numeroasele grădini care îl formează prezintă câte o dominantă care oferă o particularitate aparte: gradina franceză este dominată de forme stricte, grădina olandeză reprezintă o adevărată armonie florală, iar grădina engleză este reprezentată de poteci şerpuite, pieţe mici, înconjurate de arbori.

Căi de acces: Str. Gheorghe Lazăr nr. 39, oraşul Avrig, jud. Sibiu

Alte obiective în Avrig